SAŠA MIRKOVIĆ: Lukas će dovesti Evroviziju u Srbiju!

Aca će u Rimu pevati na baladu na srpskom jeziku koju je komponovao Vladimir Graić Graja, autor pobedničke Molitve sa kojom je Marija Šerifović trijumfovala 2007. godineAca Lukas, jedna od najvećih domaćih zvezda, predstavljaće Srbiju iduće godine na 66. Evroviziji u Rimu, a pevačev menadžer Saša Mirković otkrio je da su pripreme za njegov nastup već počele!

Naime, kako ekskluzivno otkrivamo, Lukas će u Rimu pevati baladu, koju je komponovao Vladimir Graić Graja, autor pobedničke „Molitve“ sa kojom je Marija Šerifović 2007. godine trijumfovala u Stokholmu.
U izjavi za Alo! Lukas je otkrio zbog čega je odlučio da nastupi na najvećem evropskom muzičkom takmičenju, tim pre što mu učešća na ovakvim festivalima nisu bliska.

– Ako neko zna kako da pobedi na Evroviziji, onda je to Saša Mirković, i na njegov nagovor sam pristao da iduće godine predstavljam našu zemlju – rekao je Lukas kratko za Alo! i dodao da se nada dobrom plasmanu.

– Pesma je gotova, reč je o baladi i za sada mogu da kažem da ću pevati na srpskom. Ne sumnjam u to da će nastup naše delegacije biti primećen i ispraćen – poručio je Lukas, dok je s druge strane Saša Mirković, njegov menadžer i producent, otkrio da je već sada počeo sa pripremama za evrovizijski nastup.

– Siguran sam da Lukas može da napravi odličan rezultat u Rimu, a imamo i ozbiljne šanse da naša delegacija dovede Evroviziju u Srbiju. Graja je napravio odličnu pesmu, Lukas ima ogromnu popularnost, kako kod nas, tako i u dijaspori, a bitno je i moje iskustvo kao producenta i vođe delegacije koja je već jednom pobedila – rekao je na početku razgovora za Alo! Mirković i objasnio zbog čega se ponovo odlučio na evrovizijsku avanturu.

– Dugogodišnja kriza u plasmanu naših predstavnika na ovom takmičenju me je inspirisala i motivisala da stvari uzmem u svoje ruke. Meni, ali i Lukasu, najveći izazov će biti da napravimo razliku u odnosu na 2007. godinu, kada je Srbija pobedila, i da pokažemo da je i sada to moguće. Lukas će pevati ozbiljnu, balkansku baladu, a sada smo u procesu biranja teksta za tu pesmu. Imamo nekoliko verzija i uskoro ćemo i to završiti – kaže Mirković, i dodaje zbog čega veruje da Lukas ima više šansi za pobedu nego bilo koji domaći pevač.

– Osim što u Srbiji uživa status zvezde, Lukas je jedan od najpopularnijih pevača u dijaspori. To je jedan od bitnijih faktora jer dijaspora donosi dosta glasova. Iako je važan faktor, nije presudan, bitan je i nastup i koliko će se dopasti strancima. U tom delu ću imati najviše posla kao menadžer i producent – kaže na kraju Mirković.

Inače, estradni menadžer Saša Mirković i Aca Lukas objavili su na Instagramu da će naredne godine učestvovati na Evroviziji.

„Nije lako pobediti, ali vredi pokušati zbog Srbije. Dogodine u Rimu“, napisao je Saša na svom nalogu i na objavi označio pevača koji je odmah uzvratio.

– Daće Bog. Sledeće godine Rim – napisao je Lukas. Izvor: Alo