SAŠA POPOVIĆ OTVORENO: Policija mi je upala u Grand i pitala za Darka, Radu i Jelenu

Saša Popović prvi put je progovorio o poslovanju „Grand produkcije“ čiji je vlasnik donedavno bio i priznao je da mu je jednom prilikom policija „upala“ u prostorije i tražila izveštaje o plaćenim porezima za pevače.Kako je Saša sam ispričao, nije imao protekcije i pripadnici MUP-a su ga tretirali kao i sve druge:

– Upali su i rekli:“Ruke na sto!“. Ja gore glavu, oni opet:“Lezi dole, ruke na sto!“. To je bila policija poreske uprave i s njima nema šale. I kaže glavni ovom drugom: „Idi tamo u računovodstvo i proveri mi Radu Manojlović, Darka Lazića i Jelenu Gerbec“. Vraća se policajac i kaže:“ Darko Lazić 130.000 evra, Rada Manojlović 120.000 evra, Jelena Gerbec 60.000 evra“, to je plaćeni porez za njih na godišnjem nivou. Pitaju me:“Zašto Gerbec tako malo?“, ja kažem:“Ona manje zarađuje od njih, nije toliko popularna“- objasnio je Saša u emisiji „Premijera Vikend Specijal“ kod voditelja Nemanje Vujičića i potom dodao da je poreska policija tada ustanovila da njegova firma dobro posluje.

Popovića je zanimalo kako poreska tretira bakšiš koji pevači dobijaju na nastupima u želji da i muzičarima prenese ovu informaciju, pa je tada policajce pitao i o ovome.

– Ja ih pitam:“Kako vi tretirate bakšiš?“. Oni kažu:“Tretiramo to kao dobru volju“. Ja ih pitam:“Dobro, da li ja sada mogu da uzmem pare do bakšiša i odem da kupim stan“. Kažu oni:“A ne, morate da odete u poresku i da oporezujete te pare, to su crne pare. Kada ih obelite, platitet porez od 20 posto, onda možete da odete i kupite stan, auto ili šta god“- objasnio je Popović u emisiji Premijera Vikend Specijal.